سرخط خبرها

مشاهده ۸ قلاده پلنگ در خراسان رضوی(۱۱ آذر ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۹۷۸۲۰
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷
مشاهده ۸ قلاده پلنگ در خراسان رضوی(۱۱ آذر ۱۴۰۲)
رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان رشتخوار از مشاهده هشت قلاده پلنگ در این شهرستان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، سعید توانا با اعلام این خبر اظهار کرد: به دلیل استتار فوق‌العاده پلنگ تاکنون امکان تصویربرداری از آن‌ها تحقق نیافته است.

وی بیان کرد: در عین حال تاکنون گزارش یا مشاهده‌ای از هرگونه اتلاف این گربه‌سان به دست ما نرسیده است.

رئیس حفاظت محیط‌زیست رشتخوار با بیان اینکه اهالی این منطقه حامیان اصلی محیط‌زیست هستند، گفت: گواه این ادعا تحویل ۴۵ مورد گونه‌های جانوری از حیات‌وحش آسیب‌دیده به این اداره از ابتدای امسال است که ۷۰ درصد این گونه‌های جانوری یا پرندگان زخمی، بعد تیمار در طبیعت رها می‌شوند.

وی با بیان اینکه ۲۶ هزار و ۳۱۹ هکتار از منطقه شکار ممنوع «بزمای» واقع در جنوب خراسان رضوی در این شهرستان واقع است، افزود: سهم شهرستان زاوه ۴۲درصد و تربت‌حیدریه ۵درصد است و لذا با توجه به وسعت پهنه، شهرستان معین و مدیریت آن بر عهده این اداره و منطقه بزمای از ارتفاعات رشتخوار آغاز و تا منطقه دشتی این خطه ادامه پیدا می‌کند.

توانا مساحت شهرستان رشتخوار را ۴۲۰ هزار هکتار عنوان کرد و ادامه داد: از این میزان ۳۱۸ هزار هکتار به اراضی منابع طبیعی اختصاص دارد که تنها وسعت منطقه دشت رشتخوار ۸۵ درصد کل مساحت این شهرستان را شامل می‌شود.

وی از خشکسالی به‌عنوان مهم‌ترین چالش زیست محیطی این خطه یاد کرد و افزود: با این حال موضوع آبرسانی به حیات وحش به اشکال مختلف و از جمله ساخت آبشخور یا لوله‌کشی در ارتفاعات با جدیت دنبال می‌شود.

رئیس حفاظت محیط‌زیست رشتخوار همچنین گفت: طبق تعریف سازمان محیط‌زیست کشور، مناطق محیط‌زیستی چهار منطقه شامل مناطق حفاظت‌شده، پناهگاه حیات‌وحش، آثار طبیعی ملّی و پارک ملّی است که این مناطق هم مالکیت و هم حفاظت محیط‌زیست آن‌ها بر عهده این سازمان است و در ذیل آن‌ها مناطق شکار ممنوع واقع شده است.

وی ادامه داد: در رشتخوار هیچ‌یک از آن مناطق چهارگانه وجود ندارد، اما منطقه شکار ممنوع بزمای خراسان رضوی در این خطه واقع است.

توانا در ادامه به معرفی گونه‌های شاخص جانوری پرداخت و بیان کرد: در قسمت کوهستانی قوچ و میش و در منطقه دشتی گونه شاخص "آهوی دشتی" است که زیست‌بوم آن دشت هزار راه یا دشت شکسته‌هاست.

به گفته وی، در گروه پرندگان هوبره و گونه در حال انقراضی به نام لک‌لک سیاه که آشیان آن در مناطق کوهستانی شناسایی شده، در رصد این اداره است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->